söndag, juli 04, 2010

Bara nästa vecka oxå.....

..sen börjar semestern, den kunde faktiskt få börja redan nu, jag tror att jag behöver det..... ..hade tänkt ha en skön dag i solstolen med lite kaffe, isvatten, korsord och stickning.....jag hann sticka en liten bit ändå.
Sen blev det att åka till den stora affären med massor av blommor och kurkor och jord!!! Så det blev lite nytt, lite om planterat och lite "döda" myror. Här syns en del av min altan mot grannen bredvid....

Jag köpte ett par jordgubbsplantor, har aldrig haft såna så det blir till att prova. Grannen mittemot har "gubbar" och man blir ju lite sugen ( läs avundsjuk).

En lite chokladblomma till vänster, den jag hade förra året dog och en krukros till höger,den har jag fått av "moster". Tror att det var när jag passade "huset". Dom brukar bli väldigt fina när man planterar ut dom. Jag har flera stycken som står i rabatten på gården, dom övervintrar där. Vet inte hur det går i kruka.... får väl prova mej fram.

Kära maken hittade en kul lite blomma, viol murgröna....... tror jag den heter. En liten, liten söt blomma som ska "fylla" krukan. Vi får väl se vad som händer.... får INTE glömma att vattna den.... den behöver vara fuktig och vill stå i solen!!!
Och slutligen måste jag bara visa mina blåbär...... jag har 3 buskar amerikanska jätteblåbär.... och de är SÅ fulla men kart. Hoppas att de går fram och blir nåt av alla bären, goda att göra paj på. Då kan man festa lite hela sommaren och spara lite till vintern och festa lite då med..... blåbärspaj...förstås!!!
Vi har varit hos min "guddotter"och grattat henne, vi åt jordgubbar och glass.... Mmmm!!! Måttligt mätt blev man så nu ska jag nog sätta mej en kort stund och prova att slappa lite innan det är dax för sängen ...... vilket kommer att bli snart.....
Kram

2 kommentarer:

  1. Puuust! Snyggt jobbat. Här hos oss är det så varmt att man inte orkar med vare sig krukor, blommor eller jord. Trots att jag har semester kan jag konstatera att det skulle vara jätteskönt med ett litet regn. Det är så mycket vattnande...

    SvaraRadera