tisdag, november 30, 2010

Herre min gud... vad det är kallt!

Men man får väl klä på sej då.... Hittade en mössa i en låda..... drar ner den långt så ingenser att det är jag...konstigt det där med mössa... ingen, jag lovar INGEN mössa finns som jag passar i, jag ser inte klok ut i vilken mössa jag än tar på mej. Jag har provat alla möjliga mössor genom åren, David Crocker, toppluva, fleccehatt  osv... nä det finns ingen... jag får söka vidare. Man vill ju trots allt se skaplig ut..eller...?!
 Och ännu en blid på rådjuret....kommer ca 18.00- 18.30 och kollar om det finns nåt att mumsa på....det är svårt att fotografera genom fönstret.... den sticker så fort jag försöker öppna....konstigt eller..?
Ikväll blev det bara en handduk... jag är så himla trött, jag tror att kylan tar orken ifrån en. men jag har gjort några nya motiv som ska sys inom kort.... en gästhandduk ( helt vanlig) och en födelsedagshandduk, Jonas ska på kalas igen och då blir det en "nyttig" present.
Nu ska jag nog sätta mej och kolla på min sjal....jag tror att jag ska börja med avslutningsmönstret nu.... vi får se hur stor den blir.....

Kram

måndag, november 29, 2010

Hej Tomtegubbar slå i....

Påhälsning har vi haft även ikväll av det lilla rådjuret... han/hon mumsade av flingorna/ müsslin som vi lagt ut.... lite sorterande blev det nog för det såg ut som om äppelbitarn smakade bäst!! Fullkornsflingorna ligger lite utspridda runt brickan på snön. Ja, ja dom får väl dela lika, fåglarna och rådjuren.

Och så hade vi lite sykväll igen... det är ju måndag!! Tyvärr var en av "oss" sjuk.... inte bra. Hoppas du kryar på dej fort. Katta.  Men det blev lite tomtehanddukar... mosters bekanta beställde ett "gäng" av dom... här visar jag tre. Det börjar bli svårt att få tag i röda alt  röd/vita kökshanddukar...  men jag gör så gott jag kan.
Mycket snö och väldigt, väldigt kallt har vi... jag kommer ihåg hur det var förra vintern.... mycket snö och väldigt, väldigt kallt!! Det är lite bekymmersamt med vad man ska ta på sej....  "en får väl äta opp sej" så att fettlagret värmer inifrån.... : )

Kram

söndag, november 28, 2010

Jag ser det snöar, jag ser det snöar....

..och det är väl kul!!! Här hjälper vår kära granne till att skkotta en gångväg fram till vår fågelmatare. Albin skottade igår men det kom så mycket ny snö att grannen blev tvungen att hjälpa oss  : )
 Nu blir det lättare att komma fram och fylla på så att våra små söta fåglar får lite mat och att vi får nåt roligt att titta på.
 Och eftersom grannen var så snäll så hade jag turen att kunna sitta vid symaskinen....
 Ett örgott som ska ges bort i julklapp ( tror att det är "säkert" att visa) Jag är inte så duktig på språk men jag vet att det är nåt vackert jag skrivit... har kollat översättning. "Älskar att se vackra drömmar"
 Sen blev det kalas hos "vår" lilla 5 åring.. efter det så hann jag sy lite till... Mickro är en helt underbar lite krabat av rasen Pomeranian, (klein spitze) el dvärgspets..."kärt barn har många namn"
 Den här kudden ska pryda en soffhörna.... det vet jag .....
..Och rätt som jag satt och sydde kände jag mej väldigt iakttagen... ett rådjur alldeles utanför fönstret... jag bor i stan!!!! Rådjur ska vara i skogen!! Men han/hon blev väl sugen på fågelmaten som stod på en bricka.... jag har en fågelmatere i trädet utanför och sen brukar jag hälla lite flingor som ingen vill äta upp typ fullkornsflingor och flingor med frukt i... tydligen är det inte bara kråkor och skator som gillar sånt.... Man ser ögonen i blixtljuset....

Kram

lördag, november 27, 2010

Jag har sytt.....

Japp, så är det och det är kul!
 Tredje handduken som var en beställd julklapp.... de två tidigare har redan visats.
 Sen blev det en "snabb" beställning.... till en bröllopsdag.....imorgon. Den blev klar nu ikväll och levererad.
Ytterligare en beställning till jul... troligen en lite hund som är mottagaren.... ( visst är det så och inte så himla liten heller) Den här blev oxå klar ikväll..... nu har jag några örngott kvar att brodera på.... lugn, lugn... det kommer bilder så småningom.

Kram

fredag, november 26, 2010

Äntligen är det klart!!

Nu är det dax att få tillbaka möblerna.....
 ..så här såg det ut... julgardiner och allt.
..Inga möbler kvar....det fanns mycket att plocka med....förstår inte vad saker man har i köket....!

 Så här blev det..... svarta tapeter....
 Andra väggen.... med min syhörna och julgardiner....

Inga möbler kvar.....

Och nu var det klart!!! Ja det har allt varit lite rörigt i några dagar... men nu börjar det ta form och imorgon kan jag säkert fixa med symaskinen, jag behöver sy lite... jag har abstinens!!!! Ikväll så har jag rensat bland alla receptböcker/papper och andra infopapper... massor åkte i soppåsen, och hyllan som landade på mitt ben/knä är nästan tom och kommer så att förbli ett tag hoppas jag. Den kommer iallafall INTE tillbaka till köket...den får stå i hallen. Mina sy trådar och sygrejor får jag ställa på plats imorgon när jag varit och handlat.... sen kan jag börja....
Vi ska ha lite kalas imorgon oxå, mellan sonen fyller 15 på måndag och det firar vi på lördagen, på söndagen åker vi till ett litet kusinbarn och grattar henne som fyller 5 år..... mycket att göra i helgen alltså.....
                                                                   Kram

torsdag, november 25, 2010

Jaha då var det nästan...

..slut på veckan. Ikväll så blev det lite festligheter i Jonas klass... barnen sjöng för oss föräldrar och vi bara njöt av deras ortroligt starka röster. Barnen fick pyssla lite oxå om de ville.

Nu blev den lite tokig.... kom lite på sniskan... men det ska vara en ljuslykta som Jonas fixade till på pysslet.... mycket glitter och "bling" ska det vara.. Jonas ÄLSKAR när det glittrar! Fikade gjorde vi oxå... alltid kul att träffas, de andra barnen och deras föräldrar.

Tapetseringen är INTE klar..... blir lite "lack"/ sur..... han skulle vara klar idag... vi ska ha lite kalas på lördag så det blir lite stressigt. Dessutom har jag fått nya beställningar på broderade örngott så jag behöver mitt köksbord på plats!!! Vi får väl se vad han gör imorgon...den där målaren.


Kram


onsdag, november 24, 2010

Oj så mycket snö....

..det har kommit... eller yrt!

Men det har ändå varit helt ok väder ute att vara inne i.... jag tog en promenad till jobbet imorse trots snöyra, sen blev det inte så mycket mer ute....bilen kom till jobbet med hjälp av "gubben" så den fick jag åka hem med. jag hinner gå till jobbet varje morgon om jag vill men tiden från det att jag slutar till jag ska hämta på fritids är lite kortare, jag vill inte att Jonas ska vara borta mer än nödvändigt. Men en promenad om dagen i ca 40 min tycker jag är bra jobbat.
Fö så har jag inte gjort så mycket... symaskinen står still pga renoveringen, stickningen går framåt.... jag vet inte hur stor sjalen ska bli men jag tror att det är dax att "byta" mönster och börja på avslutnings varven.....  Vi får väl se imorgon vad jag bestämmer.... jag hoppas att tapeterna sitter på plats imorgon... jag vill bli lite färdig innan helgen.....

Kram

tisdag, november 23, 2010

Snö, snö, blåst och snö...

Ja nu kommer den hit, snön bara blåser och vräker ner.... om det håller sej fint nu med några minusgrader, sol på dagarna och lagom mycket snö.... kan det få vara så fram till v8... då har vi här i Nyköping sportlov.... i v 9 kan det börja tina upp för att så sakta bli vår med tussilago, blåsippor och "mus" öron på björken. För det är ändå till sommaren man vill komma..eller...??!!
 Iallafall så tänker jag återgå till jobbet imorgon, knäet funkar om jag inte kryper på det (förhoppningsvis ska det gå bra att hålla sej upprätt). Jag tänker ta en promenad till jobbet, cykla går inte  det är på tok för halt. Den här bilden som visar hur mitt vardagsrum ser ut vill jag tillägna Anki!!! Vi har alltså flyttat ut köket ... eftersom vi ska få nya tapeter där... ser fördj....ligt ut!! Troligen klart på fredag... vi ska ha lite kalas på lördag... mellan killen fyller 15 år så det måste vara klart.
 Här visar jag bild på Ankis "fuskolle", den blev färdig igår och har legat under fuktig duk.
 Ett STORT brev fick jag idag..... det kom från Evas Pysselsida.....
 en kalender som jag vunnit med små paket i.... numrerade... så jag får börja öppna den 1/12. Jag är jättenyfiken!!!! TACK igen Eva.
 ar och hälsade på syz idag... tog en liten fika och hade det mysigt, det var ett tag sedan vi träffades, jag köpte lite nytt garn...... konstigt eller?? Jonas ville att jag skulle göra en handledsvärmare åt honom.....
,
 ..en med döskalle på. Han har en svart som jag gjort tidigare, nu vill han ha en till, helst likadan men det blev i blått med guldpärlor på istället.
 Foto taget med blixtljus.... lite dåligt synsdet då blixten "slår" i pärlorna....
här har jag fotograferat utan direkt blixt... då kommer färgen bättre till sin rätt pärlorna likaså. Jag hoppas han blir glad... han vet inte att jag börjat på den inte heller vilka pärlor jag använt. Den ligger på hans nattygsbord så han hittar den nog imorgonbitti när jag väcker honom.

Kram

måndag, november 22, 2010

Då hade vi lite sykväll.....

..igen. Och nu är det väl dax för julklappar!?!
 En lite beställning som jag håller på med den består av 3 badhanddukar: två av dom är klara.... Kitty...
 ..och en dinosaurie. Så när kvällen nalkas slut så fick "gubben" och äldste sonen hjälpas åt att "tömma" köket. Imorgon kommer han... han som ska fixa vårat kök!!!
Här kommer oxå sjalen som jag håller på med under tiden som jag gör lite annan oxå. Den "växer" sakta men säkert.

Förresten så har jag vunnit hos Evas Pysselsida!!!! Jag blev så himla glad!!! Har vunnit advenstkalendern hos henne. Jag är jättenyfiken!
Mitt knä och fot känns bättre, jag har promenerat lite idag, det gör visserligen ont när jag böjer det men det är väl lite svullnad av blåmärket kan jag tro......är hemma imorgon oxå sen kan jag nog fixa det!!

Kram

söndag, november 21, 2010

Lite hit...lite dit....

...och så blev det skit!! Vi fick i fredags reda på att nu äntligen ska vårat kök få nya tapeter....så på tisdag kommer han som ska fixa det. Så nu är det så dax att börja förbereda så han får plats....ALLA grejer ska bort, tavlor, och allt annat som hänger på väggen. Det har vi fixat, imorgon ska vi ta köksbordet, efter sykvällen! men vi har en hylla i köket oxå... en som går från golv till tak.... den skulle vi hjälpas åt med "gubben" och jag..... och det gjorde vi... men gubben tappade sitt grepp om hyllan för den delade lite på sej och var hamnade den...?  Jodå, precis .... den studsade lite fint på mitt knä för att sen studsa lite till och landa på min fot... det gjorde jä...ligt ont!!!!! Just nu sitter jag med benet i högläge, (visserligen skriver jag på datorn, tar bara en kort stund, ska snart tillbaka till högläget) och väntar på att värken ska avta lite... så det blir inget jobb imorgon... får vara hemma ett par dagar....( gillar inte, trivs väldigt bra på jobbet ). Men om jag vilar ordentligt och inte gör nåt tokigt men benet så kan jag kanske jobba i mitten på veckan..... Inga bilder blir det heller....men dom finns i kameran.... bilder på den gamla kökstapeten.... jag tänkte visa före och efterbilder när allt är klart.
                                                     Så tillsvidare... KRAM

lördag, november 20, 2010

Mulet och tråkigt ute....

...lite regn uppifrån gjorde så att den lilla ,lilla snön vi hade i stort sett försvunnit.
 Så det passade bra att sitta vid symaskinen idag....lite Hallo Kitty blev det.....
Och en till... dom är ju både söta och roliga att sy.
 Sen är måste det finnas alternativ till killarna oxå.... dom är inte så förtjusta i Kitty så jag letade och letade... hittade detta.... Hacke Hackspett..... jag köpte det för ett par år sedan på en av sy mässorna som jag besökt....Jag har provat det tidigare på en gardin till min äldsta grabb men nu ville jag testa en handduk.
 Sen bestämde vi oss för att gå till bowlinghallen där ALLA kan göra nåt tillsammans.....diskussion om vilket klot som är bäst?????
 Eller ...Jag vinner "farsan", jag är en hejare på det här.....
 Oupps .... förlorat nåt eller...?? Hittar du inte banan...eller ditt klot?!
 Nej... det här var inte så bra... ALLA käglor skulle ju trilla..... Men Jonas var duktig ändå, han vann över sin mamma.... vi var sammanlagt 5 familjer som träffades och bowlade, ålder...2år -ca 46 år. ( själv var jag nog nästan yngst.....)
- Ja, du vet att "tanterna" kan ju inte spela.... -Vi gjorde ett par fiiiina strikar.... - Fick inte du heller det rätta klotet, mitt var grönt hur var ditt? - Grönt det oxå....( fy vad ni står och tjafsar)
När vi sen kommit hem hade jag ändå lite energi kvar till stickorna.....har snart gjort färdigt framstycket till "ollen", sen ska det stickas ihop och plockas upp maskor till kragen.
Imorgon blir det fotbolls träning med Jonas och lite senare ett kalas... som ska vara ganska jämt... typ halva livet (50).

Och för er som undrar om det är värt nåt... ja, filmen om Harry Potter var jättebra... längtar redan efter del 2.

Kram