lördag, mars 05, 2011

Bakdax!!!

 Äntligen så fick jag för mej att kolla av mina färdigheter i den ädla konsten att baka.....
 ..Jonas ville vara med på ett hörn och kanske få slicka skålen eller hjälpa till på annat sätt.....
 Han är duktig på att läsa hur vi ska göra...1msk socker...vad betyder dl??? - Lilla gubben..det är deciliter... -Aha!! 3 deciliter mjöl...
 .ja som ni ser ..här har vi bakat "kärleksmums"... Ser väl gott ut??
 En citron paj.... oh vad det doftade gott när vi gjorde denna!!!!
 Kalljästa bullar, det godaste som finns. Det blir nästan som winerbröd...jag har kardemumma, smör och socker i mina bullar , det blir inte så många men det gör inget...ingen ide att frysa in...bara att ÄTA!!!!
Sen blev det dax för middag oxå....då hade Jonas redan "sjappat" från köket..färssmet är inte lika gott som sockerkakssmet!!! Kokt potatis och en god sås hade vill till..Mmmm vad gott det var!!!

Och slutligen mina sockor...Tack till Handarbetskorgen!!! Som tipsade om denna sida. Jag hittade ett mönster till på denna sida om sockor "fråntånochupp". Väldigt lättsamt mönster! Det finns två mönster..det ena är lättare att förstå än det andra...kolla in där vetja mycket fint finns det. Nä.. nu ska jag nog göra ett par varv till....

Kram

10 kommentarer:

  1. Men så flitig du var med att baka! Fick lust för det jag med och nu har vi handlat så det finns både det ena och det andra hemma! :-)
    Kul att du fick till hälarna så bra!

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! Har Du recept till kärleksmums? Har letat efter recept på nätet men vet inte vilket som blir bra, det finns så många...Ska baka till föräldramöte nästa vecka. Ha en skön dag!
    Kram Pia/

    SvaraRadera
  3. Till Pia!
    Sätt ugnen på 200 gr varmluft, 225-250 vanlig ugn. 5 ägg vispas poröst med 4 dl strösocker. Blande 4,5 dl vetemjöl,3 tsk bakpulver och 5 mska kakao i en skål och sikta ner i äggsmeten.Smält 300 gr smör, häll i 2 dl vatten, rör ner det i smeten. Klä en plåt med bakplåtspapper, ca 40x35 cm, häll i smeten , hacka en chokladkaka á 200 gr och strö det över hela kakan. grädda i ca 15 min, kakan får inte bli torr.
    Glasyr: Koka upp 2dl vispgrädde, (häll i 2 msk espressokaffe) grovhacka 200 gr choklad av finare kvalite, låt glasyren svalna något, bred över kakan och strö över kokos.
    Jag har uteslutit kaffet eftersom mina barn inte gillar den smaken. Lycka till

    SvaraRadera
  4. Vad massa gott ni har gjort du och Jonas. duktig han är jag har också en liten hjälpreda som gärna slickar av allt.
    Ha en bra söndag. Kram

    SvaraRadera
  5. Tack, för receptet! Ska testas i veckan...
    Ha en skön kväll/ Pia

    SvaraRadera
  6. Minns när sonen var som din, hjälpte mig alltid ... nu blir jag nostalgisk ... En sak jag förundras över är att om det bakas i bloggarna så bakas det verkligen! Blir helt paff och sugen, ja, sugen på äta det ni bakar (ler).

    SvaraRadera
  7. Oj, vad flitiga ni har varit! Men det gäller ju att passa på när inspirationen infinner sig...

    SvaraRadera
  8. Jag glömde fråga, hur många bitar blir det? (kärleksmumsen). Måste veta om det räcker till alla på föräldramötet. Tack,för hjälpen!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Skrev just i min blogg att jag är vårtrött... Det verkar inte du va! Jag känner mig duktig om jag nån gång bakar EN grej...och så laga färsbiffar och sticka sockor på det...puh, tror jag blev ännu mer vårtrött nu :-) Kram

    SvaraRadera
  10. Till Pia.
    Det beror på hur stora bitar du skär....i min plåt skar jag nog 6x5..typ 30 munsbitar.
    Kram sytanten

    SvaraRadera