söndag, oktober 21, 2012

Chipslåda...

..Det finns säkert flera olika sätt att göra chipslåda på men här kommer den som jag gör: 
Stek skivor av fläskfile, lägg dom i en ugnsfastform, krydda med lite salt och peppar. Stek skivad purjolök och fördela över köttet. Strimla bacon och stek  samt fördela det oxå över purjo och kött. Ta en påse lättsaltade, lövtunna chips, lägg det över köttet och pressa lite lätt, det gör inget om chipsen krossas och packas lite. Häll på grädde så att det täcker men det får inte rinna över när det står i ugnen. Lägg på lite riven ost om du tycker att det är gott. Sätt in i ugnen 225 grader i ca 20-25 min. Servera med sallad och ett gott vin eller öl. 
Smaklig spis!

Idag blev det ett bardop i släkten, brorsans barnbarn ikläddes en vacker dopklänning. Det är inte så ofta man går i kyrkan men ett sånt här tillfälle får man inte missa. 

 Detta är vår present till den lilla tösen, ett badlakan med namn och stjärntecken.
                                     
 Ett fint dop kort hade jag beställt och det är min systerdotter  om har gjort det.

Eter dagens alla äventyr var det ganska skönt att slå sej ner i fåtöljen och ta fram stickningen.... Vanten växer sakta men säkert.... 

Imorgon börjar en ny vecka!!

Kram

2 kommentarer:

  1. Chipslåda ja, det var länge sedan här. Bra att du påminner. Vackert kort och tuff handduk !!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Vilket vackert och ovanligt namn.
    Chipslåda låter riktigt gott, ska ev. föreslå gubben att vi lagar det till oss i helgen.
    Ha en fortsatt skön måndag!!!

    SvaraRadera