onsdag, juli 17, 2013

Vilken grej alltså...

Nu är det INTE mina naglar du ska titta på....
 Utan ringen med pärlan som sitter på mitt långfinger, den fick jag av min man när jag fyllde 30 år (bara ett kort tag sedan...) Jag har bytt ut pärlan 2 gånger för att den blivit väldigt sliten, välanvänd ring skulle jag säga, jag älskar den, den är gjord till mej av gamla ringar som tillhört makens släktingar.
 Idag har jag hämtat ut min ring igen ....Ja, den på långfingret....Istället för att byta ut till ytterligare en ny pärla bestämde vi att det skulle bli en sten istället. Min favorit är blå safir. Den skulle egentligen varit färdig förra året till vår då 20 åriga bröllopsdag men ekonomin råder och då hade vi inte den. Jag blev så glad idag för min "nygamla" ring. Jag älskar den lika mycket som jag älskar min kära man.
 Den här ringen på ringfingret har oxå en blå safir. Den fick jag av min mamma för länge sedan och den har tillhört min mormor. Jag har haft den inlämnad en gång för flera år sedan då jag hade tappat stenen , lämnade in den och fick satt dit en ny (ca 21 år sedan), hade den när jag gifte mej (nånting blått) sen blev den för lite av nån konstig anledning (barn,3 st och massor av god mat), jag hade den inlämnad oxå och slagit ut den så att den passar riktigt bra. Nu kan jag få använda mina vackra ringar igen. Jag har ett önskemål till, till min 50 års dag men vi får väl se hur det blir med den saken, ekonomin råder även där.
 Sommarjobb, kallade jag den här dagen för...jag tog ut min symaskin på altanen och "jobbade" lite.
 Mamma har sytt sej några blusar ocg frågade om jag ville brodera nåt på dom. Klart jag vill. Här är ärmsluten....
 ...och bröstet på den rosa blusen....
 den blå blusen fick en blomma på bröstet ....
 ..och rosor på ärmarna. Mamma blev jätteglad och nöjd.
 En liten handduk blev det oxå....
 ..skaftet på sockorna....
 ..en frottehandduk till.....
 ..en kökshandduk....väldans vad mycket man kan göra när man får göra roliga saker....
och sist ikväll framför tv:n och Morden i Midsommer blev sockorna helt klara för fästarlådan.... 

Nu har jag liksom "jobbat" färdigt för idag...dax att sova.

Kram

2 kommentarer:

  1. Så många fina saker, både ringarna på dina händer och arbetet från din händer! Väldigt speciellt med en så personlig ring, gjord till dig, förstår att den betyder mycket. Vackra sock-skaft!

    SvaraRadera
  2. Så fina ringar du har. Bra att kunna göra om dem. Jag gjorde om min pappas vigselring till ett hjärta att ha i en halskedja. Din symaskin har gått varm. Du är verkligen proffs på detta.
    Ha en skön helg. Kram Eva

    SvaraRadera