fredag, augusti 27, 2010

Fredag!!!!

Jaha...då var det helg igen.... och en kväll framför tv:n.... nåja bara lite. Jag har faktiskt hittat ett mönster på en sjal.......

..men först visar jag hur långt jag kommit på "torgvanten"... den ena.....hittar inte riktigt lusten.... nåja, den blir nog färdig så småning om.

Jag har varit sugen på att sticka en sjal i "sisu fantasy", jag har handlat lite olika färger (hos syz förstås) och nu hittade jag en sjal på nätet....."Traveling woman", jag vet inte  men jag har nog sett den hos nån blog oxå, som jag läst. I vilket fall så tycker jag att den är jättevacker i mönstret... men jag är inte direkt språkbegåvad.... visst lite engelska kan jag men när det kommer till "fackspråk" så blir det lite svårt med översättningen. Men min äldste son hjälpte mej att översätta på google, (gud vad han är bra) visst blev det lite konstig i ordföljden men jag fattar i det stora hela.
Man får läsa båda beskrivningarna, den "egna" svenska (google) och den engelska. Det tog ett tag att klura ut vad som menas. Men nu har jag börjat och jag tror att det blir bra, hoppas bara att jag klarar av att "klura" hela vägen och att det blir en sjal! Jag jobbar på.....

Kram

4 kommentarer:

 1. Jag tror nog att du kommer att fixa det och du har god hjälp av sonen.
  Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Bettan!
  Först och främst, tack för att du blev min första följare på min blogg!
  Jag är som du vet engelsktalande från början så om du behöver mer hjälp med översättningen, hör gärna av dig!
  hälsningar
  liz

  SvaraRadera
 3. Och kör det ihop sig brukar det gå bra att lägga ut ett allmänt anrop på sin blogg, genast är det några som svarar! Jag fick problem med ssk när jag stickade mitt första engelska mönster och jag fick jättebra och snabba svar!

  SvaraRadera
 4. Jag har nyss stickat en Traveling woman så bara hör av dig om du stöter på problem. Drops har en jättebra sida med översättning av sticktermer, den har jag använt mycket, har den utskriven och klar i min stickkorg. Här är länken:
  http://www.garnstudio.com/lang/se/ordliste.php?list=seendenl&order=en

  SvaraRadera