fredag, oktober 14, 2011

Nu är hälarna färdiga.

Och det var ju inga problem...dom blev jättebra!!
 Snygg form på dom, nu har jag inte provat dom än men om dom ligger som på bilden så är hälen jättefin. Jag ska bara fästa alla trådar och sy till hälen och tån ordentligt ( fast inte idag).
Så har jag då börjat på  ett par vantar till....Margit heter dom visst. Dom ska bli röda och vita ( det syns ju på bilden). Jag sticka på rundsticka eller magic loop, det funkar riktigt bra, jag stickar ju sockorna på detta sätt oxå så det blir ingen skillnad. Men garnet är så mjukt och luddigt så jag stickar en vante i taget annars trasslar trådarna så in i h..e.

Kram

6 kommentarer:

  1. Ja, strumporna är jättefina!
    Du är tuff som gav dig på hälar som du aldrig tidigare gjort.
    Jag håller med dig om att man ska testa och utmana sig själv, men just nu så känns det som att jag gjort det på massor med saker.
    Jag har ju just lärt mig att sticka på magic loop t.ex.
    Vet du om man kan få superwash ull att krympa vid stark blockning. Stickar mina vantar med stickor 3,5. Helknäppt! De känns väldigt stora, men jag är nästan färdig med första vanten, så det är inte läge att repa upp.
    Nej, nu är det Natti!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Fina vantar och sockar. Att sticka häl fint är pillergöra tycker jag, men tålamod behövs. Ha en fin helg, med lite mera stickning kanske?

    SvaraRadera
  3. Fin, fint!
    Det är en bra häl när man stickar mönster som man inte vill ha en kil mitt i...
    /Ann-Britt

    SvaraRadera
  4. Vad heter den typen av häl? Jag känner att jag nog måste testa. Jag stickar sockar från ett mönster som ledigt har 50 år på nacken och med vanlig häl. En sån häl där man stickar hällappen först, plockar upp maskorna runt om för att sedan minska. Det är för mig en "vanlig häl". Måste kanske gå vidare lite....

    SvaraRadera
  5. Lyckost du som kan sticka så fina hälar !! Och vantar som heter Margit precis som min mamma. Synd att hon inte lever. Då hade jag köpt dina vantar till julklapp åt henne. Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Så fina hälarna blev på sockorna. Har funderat på såna, men inte kommit till skott. Med det är kanske inte svårare än "vanliga" hälar?
    Och vantarna sen..... Du måste vara en "hejare" på att sticka, som blir så snabbt klar med dem??
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera